Maaike Jansen

Mijn naam is Maaike Jansen en ik woon samen met mijn cavia’s en konijnen in Opmeer. Sinds 2007 run ik een cavia opvang aan huis in samenwerking met Stichting Cavia. Op mijn zesde kreeg ik mijn eerste cavia: Sisi en een paar maanden later kwam de tweede: Knaagje. Door deze twee ben ik de cavia gaan liefhebben, enorm gaan bewonderen en wilde ze voor altijd als huisgenoot mijn huis met hun delen. Ik was een jaar of acht toen ik van alle buurmeiden hun ‘afgedankte’ konijnen kreeg waarbij Dirkje vooral mijn hart had gestolen.

Sinds 2013 volg ik de opleiding: natuurgeneeskundige dierentherapeut in Meppel bij de opleiding: Het huis voor natuurgeneeskunde. Tijdens een stage voor deze opleiding kwam ik weer in contact met konijnen en wist ik dat ik absoluut verder wilde leren over konijnen. Ik volgde daarom de opleiding: Konijnendeskundige te Lelystad bij de Martin Gaus academie en ben ik in januari 2015 geslaagd.

Waarom deze website?

Ik wil graag mijn kennis delen over het houden van cavia’s en konijnen, hun natuurlijke gedrag, hoe ze te trainen zodat ze een prettigere leven kunnen hebben zonder (te veel) stress/angst. Met natuurlijke voeding van onder andere kruiden hun lichaam in goede conditie te houden en te krijgen. Cavia’s en konijnen te ondersteunen met natuurlijke middelen bij (chronische) ziekten.